Ylpeydellä kylästä - Lappilaiset Kylät

Olet täällä: Etusivu > Toiminta > Ylpeydellä kylästä
ja/tai

 

Kampanja näkyy ympäri Suomen Ylpeydellä kylästä -huppareissa, -paidoissa ja kangaskasseissa sekä sosiaalisen median julkaisuissa.

Kampanjan tavoitteena on kertoa maaseudusta hyvän elämän paikkana ja hyvinvoinnin lähteenä. Haluamme nostaa esille myös sen, että kaupungissakin asuva voi kokea olevansa kyläläinen esimerkiksi monipaikkaisuutensa tai juuriensa kautta. Myös kaupunginkortteli voi muodostaa yhteisöllisen kylän!  

 

Kampanjan pääkanavia ovat Facebook ja Instagram.

Kampanjan julkaisuja voi hakea Facebookista ja Instagramista hastagilla #Ylpeydelläkylästä

 

Kampanjan suojelijana toimii Vaaran kylällä Puruveden rannalla asuva Saimi Hoyer. Hän on puhunut julkisuudessa usein rakkaudestaan luontoon, metsään ja suomalaiseen maaseutuun. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ylpeydellä kylästä -kampanja nostaa esiin suomalaisten rakkauden kyliin

Ylpeydellä kylästä -kampanja haastaa suomalaisia kertomaan, mikä asia itselle tärkeässä kylässä saa kokemaan ylpeyttä. Suomen Kylät ry:n kampanjalla halutaan luoda positiivista puhetta kylistä ja kiinnittää huomiota maaseudun ja kaupungin vastakkainasettelun tarpeettomuuteen. Suomen kylien sloganin mukaan ”Kaikki asuvat kylissä”, mikä nostaa myös kaupunkien korttelit ja muut asumisyhteisöt perinteisten maaseutukylien rinnalle. Monella suomalaisella on sekä kaupunkilais- että maalaisidentiteetti esimerkiksi monipaikkaisuuden tai juurien kautta.

Mistä aiheesta voisin tehdä Ylpeydellä kylästä -julkaisun someen?

Julkaisun aiheena voi olla vaikkapa sinulle rakas kylämaisema tai kylän yhteinen saavutus. Se voi olla kuva tai tarina, runo tai laulu kylästä, jossa sinulla on juuret tai joka on tehnyt sinuun lähtemättömän vaikutuksen. Yrittäjä tai kylätoimija voi kertoa kylän yhteisöllisyydestä tai mitä upeita tuotteita ja palveluita kylältä saa. 

Voit joko vastata saamaasi haasteeseen tai laittaa uuden haasteen käyntiin tekemällä somejulkaisun aiheesta #Ylpeydelläkylästä eli mitä haluat nostaa esille omasta tai muusta itsellesi tärkeästä kylästä tai korttelista.

Julkaisu voi olla kuvia, tekstiä tai molempia yhdessä. Muistathan käyttää kampanjan hastagia #ylpeydelläkylästä sekä #kylännimi (esim. #Lantula) ja laittaa haasteen eteenpäin! Kampanjan pääkanavia ovat Facebook ja Instagram. Voit myös merkitä Suomen Kylät mukaan julkaisuun merkinnällä @suomenkylät. 

 

Vaarankylä on tärkeä minulle, koska siellä olemme kaikki kuin yhtä perhettä. Moni voisi kuvitella, että on ahdistavaa, kun kaikki tietävät toistensa asiat, mutta itseasiassa se on hyvä, koska silloin tietää, että apu on lähellä ja ihmiset voivat aina luottaa toisiinsa. Oli sitten tarve voille, traktorille tai olkapäälle, olemme täällä toistemme apuna. Huolista ja onnen hetkistä tulee täällä Vaarankylässä yhteisiä”, myös hotelli Punkaharjun yrittäjänä tunnettu Hoyer kuvailee suhdettaan omaan kyläänsä.

 

”Halusin lähteä mukaan kampanjaan, jotta maaseutu ja kyläyhteisöt säilyisivät eläväisenä. Kun asuu kauempana asutuskeskuksista, ymmärtää miten tärkeää on, että ympärillä asuu välittäviä ihmisiä. Apu on sananmukaisesti aina lähellä,” Hoyer kertoo.

 

Ylpeydellä kylästä-kampanjan tekstiilituotteita voit ostaa Painotalo TK:n verkkokaupasta täältä! Saatavilla myös paidat ja hupparit kylän omalla nimellä.

 

 

 

 

 

 

© Lappilaiset Kylät ry | Ukkoherrantie 15 B18, 96100 Rovaniemi
Toteutus Nettitaivas