Suomi100 Finland - Lappilaiset Kylät

Olet täällä: Etusivu > Toiminta > Kylät > Suomi100 Finland
ja/tai

VUONNA 2017 JUHLITAAN 100 VUOTIASTA SUOMEA

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemana on Yhdessä – ja yhdessä rakennamme koko vuodeksi 2017 elävän ohjelman yhdessä eri toimijoiden kanssa. Juhlavuosi on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville. Nyt myös sinulla on mahdollisuus tehdä pieni tai suuri teko ja samalla antaa lahja omalle yhteisöllesi, Suomelle.

Lappilaiset Kylät ry haastaa myös kylät osallistumaan juhlintaan omilla tapahtumillaan.   Jos ette halua suunnitella omaa tapahtumaa voitte osallistua valtakunnallisiin tapahtumiin, joista esimerkkejä alla:

Avoimet Kylät päivä 10.6.2017

Avoimet Kylät on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017  ja Lapissa haaveena on saada 100 kylää mukaan. Lisätietoa: http://lappilaisetkylat.fi/fi/Avoimet_ovet

Luonto päivät,  https://www.luonnonpaivat.fi/
järjestäjä: Metsähallitus, luontopalvelut

Luonnon päivät ovat yhdessä tekemisen päiviä, jolloin kuka tahansa voi juhlia luontoamme, tulla mukaan ja järjestää tapahtuman. Neljä eri vuodenaikojen Luonnon päivää kutsuu kokemaan, maistamaan ja tuntemaan luonnon lähipuistossa, metsässä, järvellä tai kansallispuistossa.

- Sukella talveen 4.2.2017
- Villiinny keväästä 20.5.2017
- Rakastu kesä­yöhön 17.6.2017
- Juhli Suomen luontoa 26.8.2017

 

Syödään yhdessä, http://www.elo-saatio.fi/syodaan-yhdessa
järjestäjä: Elo –Suomalaisen ruokakulttuurin edistämissäätiö

Osana Suomi 100-juhlavuotta käynnistetään maassamme Syödään yhdessä -ilmiö. Yhdessä syöminen on yksi helpommista tavoista tuoda ihmiset yhteen, lisätä iloa ja hyvinvointia kodeissa, kouluissa, ravintoloissa, varuskunnissa, työpaikoilla, luonnossa, toreilla ja turuilla.

 

Yhdessä! – lisää liikettä, urheilua, elämyksiä ja osaamista 2017
http://unelmatliikkeelle.fi/
järjestäjä: Valo ry

Liikunta- ja urheiluyhteisö rakentaa vaikuttavan liikunnan ja urheilun kokonaisuuden kaikille suomalaisille. Uudet toimintatavat, huippu-urheilun tapahtumat ja aito yhteistyö eri toimijoiden kesken toteutetaan ennen näkemättömässä laajuudessa.

Kokeilukulttuurin kautta saadaan Unelmat liikkeelle ja innostetaan niin yksittäiset ihmiset kuin kaupungit, yritykset ja järjestöt yhdessä mukaan synnyttämään liikkumisen ideoita ja konkreettisia ratkaisuja.

Tulevaisuuden kuusi,  http://www.tulevaisuudenkuusi.fi/
järjestäjä: Eno – verkkokoulun tuki ry

Itsenäinen Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Se on Suomen suuri vuosi, joka rakennetaan yhdessä. Tulevaisuuden kuusi on historiallinen kampanja, sillä se jatkaa Itsenäisyyden perinteitä Itsenäisyyden kuusen (1917) ja Kotikuusien (1967) sekä myöhemmin istutettujen juhlapuiden jälkeen.

Kutsumme kaikki Suomessa asuvat, ulkosuomalaiset ja Suomen ystävät mukaan istuttamaan juhlavuoden puun satavuotiaalle Suomelle. Keskiössä ovat lapset ja nuoret. Kampanjatunnus kuvaa lapsia vastakkain lyömässä käsiään yhteen. Tämä yhdessä tekemisen merkki tehdäään juhlataimen istutuksen jälkeen.

Koko Suomi luistelee,
järjestäjä: Suomen taitoluisteluliitt

Koko Suomi luistelee -hanke kutsuu suomalaiset juhlavuonna mukaan kaikille avoimiin luistelutapahtumiin ympäri Suomen. Perinteisestä rusettiluistelusta tähän päivään jalostettuja, yhteisöllisiä luistelutapahtumia järjestetään kymmenillä paikkakunnilla ympäri Suomen talvella 2017. Luistelutaidosta riippumatta kuka tahansa voi löytää uusia ystäviä, tulla osaksi uutta yhteisöä ja innostua uudelleen tutusta tai itselle uudesta lajista – luistelusta.

Villiinny keväästä - Lapin lintuviikko
järjestäjä: Lapin lintutieteellinen yhdistys ry

Keväistä luonnossa liikkumista ja luonnon tarkkailua. Varsinainen tapahtumapäivä 20.5.2017, Lasten lintuviikko kouluilla 15-19.5.2017.

 

 

 

 

 

 

SuomiFinland100
valtakunnalliset sivut

Lapin Suomi100 sivut

Video aiheesta You Tubessa

 

Lapissa järjestelyistä vastaa Lapin liitto:

Julius Oförsagd
Hankepäällikkö, aluekoordinaattori
Lapin Suomi 100
Lapin liitto
040 8668737
julius.oforsagd@lapinliitto.fi
www.lapinsuomi100.fi
@lapinsuomi100

 

 Lapin aluetuki

 

Kylät ovat lähteneet juhlavuoteen mukaan myös omilla hankkeillaan. Tässä muutama esimerkki:

Tapionkylä, Rovaniemi

 

© Lappilaiset Kylät ry | Ukkoherrantie 15 B18, 96100 Rovaniemi
Toteutus Nettitaivas