Kylätoimintapäivät 2017 - Lappilaiset Kylät

Olet täällä: Etusivu > Toiminta > Kylätoimintapäivät > Kylätoimintapäivät 2017
ja/tai
 

Lapin 30. Kylätoimintapäivät   6-7.5.2017 Harriniva, Muonio


Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa.....

Kylätoimintapäivät pidettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa näin keväällä. Uutuudesta huolimatta osallistujamäärä kasvoi 100. Päivien ohjelma suunniteltiin tarkoituksella aika jäksi, jotta kyläväellä olisi aikaa keskustella ja jutustella keskenään.
Lauantai aloitettiin kyläasiamiehen laatimalla koosteella viimevuoden toimintakertomuksesta, sekä muisteltiin kylätoimintapäiviä vuosien varrelta vanhojen lehtileikkeiden avulla.
Jaakko Huttunen esitteli Rovaniemen aluelautakuntatoimintaa yhdessä aluelautakunnan ja Rovaniemen kaupungin edustajien kanssa.

Iltapäivä pyhitettiin kylävierailulle vuoden lappilaiseen kylään Kerässieppiin. Kylätalon seinät pursusivat, kun kyläväki saapui ihmettelemään Kerässiepin hienoa toimintaa, munkkikahvien kera.
Loistava varainkeruu ideakin löytyi; Kylätalon seinälle, suureen tauluun oli maalattu satoja poroja, joita halukkaat saavat ostaa. Tämän jälkeen yksi poro on nimetty Lappilaiset Kylät ry:lle.
Illallisen jälkeen oli perinteiset arpajaiset ja loppu yö kului karaoken merkeissä.

väl

Sunnuntaina kuultiin esimerkkejä kylistä. Osmo Huhta kertoi, miten Arpelan kyläyhdistyksen ja Arpelan kotiseutuyhdistys yhdistivät voimansa ja varansa Arpelan kylä- ja kotiseutuyhdistys ry:ksi. Sassalin Esa ja Riitta kertoivat Sassalin kylän elämästä ja toiminnasta vuoden Sodankyläläiseksi kyläksi.

Arctic Smartness Village Oy:n toimitusjohtaja Juri Laurila kertoi hankkeesta, jossa Sodan kylään perustetaan aivan uusi 500 asukkaan kylä. Aihe herätti paljon keskustelua ja ihmettelyä.

Pääjuhlan avasi puheenjohtaja Matti Lankila ja saimme myös tutustua uuteen  kunnanjohtajaan Lasse Peltoseen, kun hän toi kyläväelle Muonion kunnan terveiset.
Tampereelta Muonion Särkijärvelle muuttanut kirjailija Arvo Myllymäki piti loistavan juhlapuheen, joka ei jättänyt ketään kylämäksi.

Vuoden lappilainen kylä Kaakamo esittäytyi ja viimein päästiin palkintojen jakoon.

Vuoden lappilaisena kylänä palkittiin pieni ja pippurinen Pasmajärvi, josta oli puoli kylää hakemassa palkintojaan. Eikä turhaan, honkaisen vuoden kyläkyltin ja kunniakirjan lisäksi LähiTapiola Lappi palkitsi kylän 1000 € shekillä.

Kylätoiminnan hopeiset ansiomerkit myönnettiin Sulo Riipille, Arto Kivelälle ja Pentti Hannulalle.

 

 

   

Kylätoimintapäivien ohjelma (PDF)

Hotelli Harrinivan sivuille

Kerässiepin sivuille

     

 

© Lappilaiset Kylät ry | Ukkoherrantie 15 B18, 96100 Rovaniemi
Toteutus Nettitaivas